Aamun Hesarissa oli pienehkö uutinen yliopistojen Rehtorien neuvoston kokouksesta, jossa oli käsitelty erityisesti yliopistojen rakenteelliseen kehittämiseen liittyviä asioita. En kommentoi tätä sen kummemmin, koska sitten ajaudun kauas tästä itse aiheesta, mutta lainaan Helsingin yliopiston rehtorin Ilkka Niiniluodon sanomaa (Hesarin mukaan): "... varoitti liian nopeista päätöksistä, koska erityisesti koulutusjärjestelmien muutokset ovat pitkäjänteistä toimintaa."

Koulutusjärjestelmän muutoksesta ei sentään tässä tapauksessa ole kyse, mutta mielestäni täysin verrannollisesta asiasta. Kiireessä ei synny isoista asioista kuin huonoja päätöksiä (oli pakko lisätä tuo "isoista", koska kyllä niin töissä kuin kotonakin on pakko tehdä kiireessä päätöksiä), ja jos vielä luottaa konsulttiraporttien arvailuihin ilman omaa vahvaa näkemystä, niin virhemahdollisuus on valtaisa. Virheiden korjaaminen on erityisen kallista, ja jopa mahdotonta jos niillä virheillä on sotkettu lasten elämä ja kasvuympäristö.

Edelleenkin olen sitä mieltä, että ei kaupungilla eikä valtiolla ole varaa huonoon laatuun. Yritän perustella tämän myöhemmin, nyt pitäisi viettää myös perhe-elämää!