Opetusviraston kouluverkko-sivulla kerrotaan kouluverkkoselvityksen lausunnonantoajan mennen umpeen. Lausuntoja on tullut 183 kappaletta, eli riittää siinä ainakin hetkeksi luettavaa. Samaisessa tiedotteessa kerrotaan, että niitä kouluja ja oppilaitoksia, joita päätökset koskevat, kuullaan erikseen helmikuussa ennen (oletettavasti lautakunnan) päätöksentekoa.

Tekstistä löytyy myös pieni tarkennus säästöjen käyttöön. Harmillisesti en ole kirjoittanut muistiin, kuka ja missä, mutta olen ehdottoman varma, että "joku arvovaltainen taho" (luottamusmies?) on tämän prosessin aikana tullut sanoneeksi, että kaikki tiloista säästyvät rahat tullaan käyttämään opetuksen hyväksi. Pidin tuota väitettä epäuskottavana "huijaamisena", ja näemmä nyt asia on "tarkentunutkin" (kaikkihan tietävät, mitä tarkoittaa kun kauppias "tarkistaa" hintoja): "Kaupunginhallitus on myös päättänyt, että koulujen ja oppilaitosten tilankäytön tehostamisesta syntyvä taloudellinen liikkumavara pyritään kohdentamaan aiemmin tehtyjen tuntikehysleikkausten purkamiseen ja koulutussisältöjen kehittämiseen."

Opetuslautakunta viimeistelee päätösehdotuksensa toukokuussa (lautakunnan jaostot käsittelevät asiaa sitä ennen), kaupunginhallitus toukokuussa ja valtuuston päätökset sitten kesäkuussa.

Lohdullisesti sivulla luvataan, että kuntalaiset saavat edelleenkin antaa palautetta kouluverkkoselvityksen valmistelijoille.