(Kotona verkko pätkii tosi pahasti, enkä ole ehtinyt / päässyt edes kirjoittamaan. Kiitos kommenteista - palaan niihin vielä. Korjasin jonkun linkin ja lisäilin lisää. )

Otsikon mukainen pikku-uutinen Hesarissa tänään 28.11. (sivu A11) kertoo seuraavaa: "Helsingin kupungin palvelukeskus Palmia on tekemässä ennakoitua selvästi paremman tuloksen. Talousarvion mukaan voittoa odotettiin kaksi miljoonaa euroa, mutta lokakuun tilanteen perusteella voittoa tältä vuodelta on tulossa 4,9 miljoonaa euroa."

Palmia on kaupungin omistama liikelaitos, joka tuottaa ruoka- ja siivouspalveluja mm. kaupungin kouluille. Lisäksi uutisessa kerrotaan, että kiinteistöpalveluista on tulossa enemmän rahaa kuin odotettiin.

Moinen tulo olisi tietysti suuri ilo jollekin toiselle yritykselle jossakin toisessa tilanteessa. Nyt kaupungin liikelaitos "tahkoaa voittoa" koulujen(kin) kustannuksella, ja katseet kohdistuvat kouluverkon pienentämiseen ja hyvin toimivien koulujen lakkauttamiseen. Kannattaisiko selvittää, ovatko kaupungin omat odotukset liikelaitokselleen ja siten rasitus esim. kouluille kohtuuton, jos kerran voitto-odotukset ylitetään miljoonilla euroilla???

Palmian laatua ainakaan kouluruokailussa ei taida kukaan ylistää.