Opetusvirasto valisti tänään (25.3.2007) kaupunkilaisia oikein virallisella rivi-ilmoituksella Helsingin Sanomissa: "Vaikutusmahdollisuuksien varaaminen koulu- ja oppilaitosverkoston tarkistamiseen."

Aiemmasta viisastuneena (?) opetusvirasto kertoo, että tarkistaminen perustuu ikäluokkaennusteisiin, mutta että otetaan huomioon kuitenkin myös opetukselliset ja kasvatukselliset tekijät ja alueiden ympäristötekijät. Hädin tuskin maltan odottaa.

Jostain syystä minulla on tunne, että kouluverkon tarkistamisprojektissa ei ole olemassa hyvää vaihtoehtoa. Toivottavasti on olemassa edes vähiten huono vaihtoehto.

Luin "asianomaisille" eli koulua käyville lapsilleni suoraan ilmoituksesta seuraavan tekstin: "Jos asian ratkaisulla voi olla huomattava vaikutus muiden kuin asianosaisten elinympätristöön, työntekoon tai muihin oloihin, niin viranomaisen tulee hallintolain 42§ 1 momentin mukaan varata näille henkilöille mahdollisuus saada tietoja asian käsittelyn lähtökohdista ja tavoitteista sekä lausua mielipiteensä asiasta."

Mitäkö nuoriso tähän vastasi? "Niin siis mitä se on suomeksi." Miettikää sitä.

Mutta kiitos, varaan yhden vaikutusmahdollisuuden. Tähän on luvattu lähes kolme viikkoa aikaa: käyttäkäämme edes se.